Kiełki zalecane są w profilaktyce chorób cywilizacyjnych


Kiełki

Kiełki to źródło łatwo przyswajalnych substancji odżywczych, zawarta jest cała masa witamin takich jak: A, B, C, E i H, jak i minerały: wapń, żelazo, siarkę, magnez, potas, cynk i selen. Kiełki są doskonałym dodatkiem do sałatek, soków, zup i wielu innych potraw, pomagają nam również walczyć z nadwagą oraz wpływają na właściwą sylwetkę ciała.
 
Zobacz więcej...


Potrawy i przyprawy indonezyjskie

Curry jest mieszanką sproszkowanych przypraw, które zazwyczaj praży się przed zmieleniem. Używa się go w postaci proszku lub pasty (po zalaniu letnią wodą). Od wieków jego smak jest ulepszany, a przepisy na szczególnie wyrafinowane smakowo zestawy są trzymane w ścisłej tajemnicy. W zależności od zastosowanych składników, ma ono barwę czerwoną lub żółtą.

Curcuma petiolata
Zobacz więcej...