Subskrybuj Encyklopedię medycyny naturalnej

Pietruszka aleksandryjska - ciekawa i zdrowa roślina

Pietruszka aleksandryjska, kwiaty, łodygi
Pietruszka aleksandryjska - przewłoka czarna to ciekawa i zdrowa roślina, świeże jej liście są składnikiem sałatek, gulaszów, zup oraz dań z ryb. Łodygi przewłoki ugotowane smakują jak szparagi, a korzeń pietruszki aleksandryjskiej w smaku przypomina pasternak.

PIETRUSZKA ALEKSANDRYJSKA WZMAGA APETYT I PRZYSPIESZA PRZEMIANĘ MATERII

Wywar z korzenia pietruszki aleksandryjskiej - przewłoki czarnej poprawia apetyt, pracę przewodu pokarmowego i przyspiesza przemianę materii; przetwory z liści są lekiem przeciwszkorbutowym, uzupełniają niedobór witaminy C w organizmie. Do celów kulinarnych wykorzystuje się tylko te liście, które zostały zebrane przed kwitnieniem rośliny. (zobacz więcej...)



Encyklopedia medycyny naturalnej | U źródła natury

SUBSKRYBCJA

Wpisz swój adres e-mail:

Delivered by FeedBurner

Wesprzyj medycopedię



Reklama




Spirulin plus

Online

Wszystkich Online: 1
Gości: 0
Roboty: crawl Bot

Subskrybuj Encyklopedię medycyny naturalnej
Add comment

Dodaj komentarz

(przeładuj obrazek)